Overgang en voetreflex

herken jij de overgang?

De overgang, geen ziekte maar een nieuwe levensfase

 

In de jaren voor en na de laatste menstruatie – bij vrouwen in het Westen zo tussen hun veertigste en zestigste – zoekt de veranderende hormoonhuishouding naar een nieuw evenwicht. Deze periode wordt de overgang genoemd en gaat gepaard met veel veranderingen.

De duur van de overgang is voor iedere vrouw verschillend. Het is een levensfase waarin vrouwen zich behoorlijk ongemakkelijk kunnen voelen. Gebleken is dat tachtig procent van de vrouwen in meer of mindere mate last heeft van overgangsverschijnselen. 

 

Veel voorkomende klachten


De veranderde hormonale balans tijdens de overgang geeft vaak vervelende klachten zoals:

*opvliegers,

* hoofpijn,

*vermoeidheid,

*verlaagd libido,

*droge ogen,

*spier- en gewrichtspijnen,

*slaapstoornissen,

*overmatige transpiratie (vaak  s'nachts),

*stemmingswisselingen,

*depressieve buien en een opgejaagd en geïrriteerd gevoel.

 

Al deze klachten kunnen je gedurende vele jaren het leven behoorlijk zuur maken en vrouwen zoeken dan ook vaak verlichting door middel van het gebruik van hormoonpreparaten of homeopatische produkten. 

Helaas, dit alles geeft vaak behoorlijke bijwerkingen of niet het gewenste resultaat waardoor veel vrouwen blijven tobben met hun hormonen.

 

voetreflexzone therapie

Bij ons op de stoel!

 

Als je bij ons op de stoel komt liggen, krijg je na een uitgebreide anamnese een voetreflexmassage.

Bij de hormooncyclusmassage worden de hormoonzones op beide voeten met de duim  of wijsvinger gemasseerd. Op deze manier worden de hormonen geprikkeld om blokkades op te heffen en te zorgen voor balans in lichaam en geest. Je zal verbaasd staan van de effecten, die deze massage heeft op de hormoonhuishouding. 


Vanzelfsprekend kunt je bij de Overgang de baas ook terecht voor allerlei andere klachten zowel lichamelijk als geestelijk en bieden de diverse voetreflexzone behandelingen vaak samen of naast het reguliere medische cirquit verlichting en- of herstel.